Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

X-Shot Chaos Orbit Bemutató

Kavics
2019. 12. 30. 22:48:59

 

 

2019-ben az X-Shot is beszállt a ball-blasterek piacára, a nyár folyamán két kilövő is megjelent, az egyik a X-Shot Chaos Meteor, a másik a címadó X-Shot Chaos Orbit. Ami a Nerf-nél a Rival sorozat, az az X-Shot-nál a Chaos. Közös jellemzője a két kilövőnek, hogy mindkettő belső táras és mindkettő majdnem kétszer annyi lövedékkel érkezik, mint amennyi egy betárazáshoz szükséges.

Ami jellemzi:

  • agresszív shotgun design
  • jó anyaghasználat, a Rivalhoz képest kicsit gyengébb kivitel
  • kényelmes markolat
  • jól látható belső tár 14 darab lövedéknek
  • biztosító kar (ravasz zár)
  • méretéhez képest könnyű súly
  • a teljesítményéhez képest könnyű felhúzni
  • mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre
  • teljesítményben méltó párja a Rival szériának

 

A dobozában az Orbiton kívül 24 darab lövedéket találunk. Minimális mintázattal érkezik, viszont kapunk hozzá matricákat, amivel díszíthetjük a puskánkat. Ez a megoldás kétélű, egyrészt van, aki olcsó húzásnak tartja, mert nincs kedve matricákat ragasztgatni, a másik oldalról kedvez azoknak, akik szeretik személyre szabni a saját játékszerüket, és így akár egy teljes átfestés után is fel tudják matricázni a puskát. Az Orbit tetejére került egy célkereszt is, ami nem túl hasznos, viszont design szempontból nagyon megdobja a látványt.

Az Orbit egy pump-action puska a Rival Hypnos versenytársa, 14 lövedékes belső tárral, amely a felső részén található. A Hypnos-hoz képest sokkal könnyebb és rövidebb (kinyitott tusú Hypnos-hoz képest), az anyag használat miatt viszont a Hypnos sokkal robusztusabb és jobban egyben van. A Hypnos cserélhető táras, míg az Orbit belső táras, ez lehet előny vagy hátrány aszerint, hogy melyiket kedveljük inkább. Egy hosszabb játék napon sokat dobhat a könnyebb súly, illetve CQB vagy szűk hely esetén az Orbit mérete ideális. A hátul töltős rendszert könnyű menet közben tölteni, és játék közben betolni pár lövedéket az ürülő tárba, miközben egyet csőre töltve tudunk hagyni vész esetére. A lövedék követőt (ez tolja előre a lövedékeket a csőbe) teljesen hátra húzva tudjuk megtölteni a tárat, majd egy kioldó gomb megnyomásával egy rugó rászorítja a tárban lévő lövedékekre. A Meteorral ellentétben, ahol a 6. lövedékkel néha meg kell küzdeni a bent maradásért, az Orbitba minden gond nélkül belefér a 14 laszti. A markolata kényelmes és jó mintázatú, a pump grip szintén. Felhúzása kényelmes, nem igényel nagy erőt. Nem tudom, hogy szándékosan-e, vagy csak ilyen szerencsésen jött össze, az Orbit reset gombja, ami elakadás esetén engedi, hogy újra felhúzzuk a puskát, pont a mutató ujjunkhoz esik, így nagyon könnyedén, egy ujjmozdulattal be tudunk tölteni egy második lövedéket a csőbe, és máris igazi shotgun módba kapcsolhatunk.

A Chaos széria ugyanúgy, mint a Rival 14 év felettieknek készül, ezt vegyük figyelembe a vásárlásnál, mert a felhúzásuk is, az erősebb rúgó miatt, nagyobb erőt igényel.

Az Orbit egy nagyon jó belépő az X-Shot részéről és igazi riválisa a Rival-nak.

Megéri az árát?

Nehéz elfogulatlanul nyilatkozni, mert imádom a pump-action puskákat. Az első szériának voltak gyártási gondjai a hopperral, amitől az Orbitból lövés helyett szinte csak kiesett a lövedék, de ezt azóta kiküszöbölték. Az Orbit egy jól sikerült darab, nagyon jól néz ki, könnyű és könnyű használni is, nincs szükség kiegészítő tárakra, elemre, ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a Rival széria, és az ára jóval kedvezőbb, mint a Hypnos-é. Igen, maximálisan megéri az árát. Ha hozzászoktunk a Rival prémium kiviteléhez, azért érdemes egyszer kézbe fogni és kipróbálni, mert egy hajszállal, de gyengébb az anyagok minősége.

Keresés