Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

X-SHOT Chaos Meteor

Kavics
2020. 08. 03. 10:46:20
X-SHOT Chaos Meteor

2019-ben az X-Shot is beszállt a „ball-blasterek” piacára és nem is akárhogy, ahogy azt már az Orbit tesztelésénél is írtam, és most a kistestvére a Meteor kerül terítékre.

Az első benyomás elég jó, ahogy a dobozát a kezembe vettem, a Meteor nagyon jól néz ki, ízlés kérdése, de szerintem dizájnra jobb, mint bármelyik versenytárs a pisztoly kategóriában.

A doboz kibontásáról nem szoktam írni, hisz nincs benne semmi érdekes, a Meteornál is csak azért említem meg, mert a pisztolyhoz mellékeltek egy matrica csomagot, amit a két hátlap karton között találtok.

Ha esetleg festenétek a Meteor-t, utólag vissza lehet rá ragasztani a feliratokat, vagy az egyébként felirat nélküli bal oldalát lehet feldíszíteni a kedvetek szerint.
A markolat a legkényelmesebbek között van, elég nagy és komfortos egy felnőtt kéznek is, és elég vékony a kialakítása, hogy a fiatalabbak is könnyen átérjék. A pisztoly a legkönnyebbek között van súlyra, ehhez képest elég masszív a kialakítása, a teszt során ezzel semmilyen probléma nem adódott és egy idő után már fel sem tűnt.


Bal oldalon találunk egy kinyitható ajtócskát, amit akkor tudunk használni, ha esetleg elakadna benne egy lövedék. A Kronos-szal ellentétben itt nem a pisztoly belsejébe rejtették a tárat, hanem egy karbon szál mintás, integrált külső tárat kapunk 6 lövedék számára, amit a follower lehúzása után, azon keresztül tölthetünk meg. A 6. lövedék betöltésénél érdemes figyelni arra, hogy a tárban lévő kar, amely megtartja a lövedékeket, rendesen visszaugorjon a helyére. Ha nagyon akarjuk egy hetedik lasztit is bele tudunk tölteni, ilyenkor hajlamos az első lövésnél két labdát betölteni, vagy elakadni, de kísérletezni azért lehet vele.  Ha már a lövedékeknél tartunk, azok nagyon jó minőségűek és kompatibilisek az összes Rival szériás kilövővel.


A tár aljánál találunk még egy reteszt, ami jelenleg nem csinál semmit, de azt sejteti, hogy későbbiekben egyéb kiegészítők (gyorstöltő? tár hosszabbító?) lesznek elérhetőek.
Két fontos dolgot érdemes még megemlíteni, az egyik, hogy a korai gyártású Meteoroknál, a pisztoly csövében található hoppert, nem sikerült mindig egyformára gyártani, és ezért ha a lövedék nagyobb, akkor megszorulhat a csőben.
A második az ára. Az európai piacon a Meteor a vele egy csoportban lévő Kronos felébe kerül, így ár/érték arányban verhetetlen.

A teszt során készült képeket megtalálhatjátok itt:

https://www.facebook.com/MeteorStrikeHungary/posts/171069727768176

... és szét is szedtük:

https://www.facebook.com/MeteorStrikeHungary/posts/173515647523584

Keresés