Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kronos XVIII-500 teszt

Kavics
2019. 12. 30. 00:00:00

A Kronos XVIII-500 a Rival széria első és igen remekre sikerült pisztolya, 2018-ban jelent meg, az idén megjelent Knockout XX-100 mellett. Sokak szerint a szivacskilövő hobbi pisztolyainak jelenlegi királya, egy Nerf pisztoly beszteroidozva. A Rival széria darabjainak modell éve egyébként beazonosítható a nevükben szereplő római szám alapján, a kapacitásuk meg egy százas osztással, az arab számok alapján, így a Kronos XVIII-500 azt jelenti, hogy 2018-as modell évre készült és 5 lövedék a kapacitása.

Ami jellemzi:

  • letisztult design – 3 féle színben (Kék, Piros, Phantom Corps)
  • a klasszikusan jó minőségű Nerf pisztolyokhoz képest is prémium anyaghasználat
  • kényelmes markolat
  • felhúzás kijelző
  • biztosító kar (ravasz zár)
  • mérete alapján még belefér egy tokba és viselhető másodlagos kilövőként (oldalfegyverként)
  • belső táras kialakítás 5 lövedéknek
  • mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre
  • a Rival széria szintjét hozó „tűzerő” és pontosság

 

A dobozában a pisztolyon kívül 5 darab lövedéket találunk, és a Phantom Corps verzió esetén egy kék és egy piros csapat jelölő szalagot.

Felhúzása a klasszikus szán hátra húzós módon történik, majd a szán előretolásával kerül a lövedék a csőbe. Annyi kritika talán érheti, hogy egy visszahúzó rugó még élvezetesebbé tenné a használatát, de ha nyitottak vagyunk a tuningolásra és van egy csepp műszaki érzékünk ezt utólag magunk is megtehetjük.

A tárat a pisztoly felső részén tudjuk megtölteni. A töltő nyílást védő ajtó kinyitása és a szán hátra húzása után 5 darab lövedéket tudunk betenni a belső kialakítású tárba. Egyéni preferencia hogy ki mit kedvel, van aki szeret több tárat előkészíteni és játék közben csak tárat cserélni, és van aki inkább azt szereti, hogy nem kell még egy alkatrészt magával vinnie és vigyázni nehogy elvesszen, a Kronos az utóbbiaknak kedvez. De a tárakat kedvelőknek sem kell elszomorodniuk, mert a Nerf hobbi közössége mindenre talál megoldást, így külső forrásból be lehet szerezni hozzá speedloadert (gyorstöltőt) is, amelybe előre betárazhatunk, és egy mozdulattal megtölthetjük vele pisztolyunkat.

A Rival széria 14 év felettieknek készül, így a Kronos is, ezt vegyük figyelembe a vásárlásnál, mert a felhúzásuk is, az erősebb rúgó miatt, nagyobb erőt igényel. Ha gyermekünk nem tudná felhúzni, akkor biztos, hogy ez még nem neki való, viszont mi minden bizonnyal fel tudjuk és érdemes is ennyivel adózni a belső gyermeki énünk számára.

Keresés