Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

NERF RIVAL TAKEDOWN XX-800

Kavics
2020. 08. 03. 11:05:40

A második shotgun a Rival széria kínálatában, nem akarnék előre szaladni, de nagy kedvenc lett. Kompakt, pump-action rendszerű felhúzással, a Kronos-hoz hasonló belső tárral, amelybe 8 lövedék fér el.
A nerf mérnökeinek nem volt nehéz dolguk, hogy a kedvünkre tegyenek, és túl sokat sem kellett törni a fejüket ezt miként is érjék el, mert a Kronos-hoz rengeteg pump-action mod készült, illetve végig nézhették az X-Shot Orbit és az Adventure Force Liberator sikerét is. Így fogták a Kronos belsejét és beletették egy lefűrészelt csövű puska testébe. A felhúzási rendszer helyigénye miatt adta magát, hogy a belső tár méretét is megnöveljék 5-ről 8 lövedékre. Bár mindenkinek más az ízlése, szerintem nagyon jól néz ki. A Takedown tetejére is felkerült a Rival sín a kiegészítőknek, ha egyszer készítenének hozzá valami használhatót, vagy legalább valami vagány darabot.

• letisztult design – jelenleg csak piros színben
• a klasszikus Nerf pisztolyokhoz képest prémium anyaghasználat
• kényelmes markolat
• felhúzás kijelző
• biztosító kar (ravasz zár)
• belső táras kialakítás 8 lövedéknek
• pump-action működés
• mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre
• a Rival széria szintjét hozó „tűzerő” és pontosság

A dobozában a puskán kívül 8 darab High impact rounds-ot (lövedék) és a használati utasítást találjuk.
Felhúzása (ki gondolná?) a pump-action grip hátra húzásával történik, ezzel húzzuk fel a dugattyúban a rugót és az előre tolásával töltjük a csőbe a lövedéket. A fogó kényelmes és nagyon minőségi érzetet kelt a felhúzás simasága is. A pump-action kialakítás sajátossága, hogy kényelmes és könnyű a használata, ez a teljesítmény orientáltabb sorozatoknál, mint a Rival, az erősebb rugók miatt elég jól jön. Magára a grip felületére azonban elfért volna még valami mintázat/bordázat, ami a fogás tapadását növelné, mert hosszabb játék során, ha a kezünk megizzad, a teljesen sima felület nehezítheti a használatot.
A tárat a puska felső részén tudjuk megtölteni. A Hasbronál tanulnak, így töltő nyílásra nem tették rá a Kronos védő sapkáját, mert azt amúgy is mindenki eltávolította. 8 lövedéket tudunk betenni a belső kialakítású tárba. Most is elmondom, hogy egyéni preferencia, hogy ki mit kedvel, a cserélhető vagy a belső tárat, mindkettőnek meg van a maga előnye, jelen esetünkben a belső tárnak, hogy nem kell még egy alkatrészt magunkkal vinnünk, vagy otthon tárolnunk. A markolat kialakítása bármilyen kézméretnek kényelmes, és a Takedown ergonómiája kifogástalan.
A tesztelés során egyszer sem akadt el lövedék a kilövés során. Felhívnám a figyelmeteket arra a hibára, amit a kölcsönadónk is elkövetett, méghozzá, hogy a tárban tartja a lövedékeket. Erősen ellenjavallott a dolog, mert így a tár rugója a folyamatos összenyomásnak köszönhetően elgyengül és előfordulhat, hogy a benne lévő utolsó lövedékeket már nem tudja megfelelő erővel a csőbe tölteni. Ugyanez érvényes a légdugattyú rugójára is, ne tároljuk felhúzva a puskáinkat, mert elgyengül a rugó tőle és jelentős teljesítmény vesztés lehet az eredménye.
Korábban, ha valaki megkérdezte, hogy mit vegyen, ha csak egy Rivalt akar venni, mindenkinek a Kronost ajánlottam, de most már felkerült mellé a Takedown is. Jó lett nagyon.

 

További képek itt:

 

Takedown teszt - Facebook

Keresés