Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

NERF RIVAL ROUNDHOUSE XX-1500

Kavics
2020. 08. 03. 11:20:46
NERF RIVAL ROUNDHOUSE XX-1500

Masszív és brutál, talán ez két legjobb jelző a Roundhouse-ra, ami először eszembe jutott, ahogy kézbe vettem. Dredd bíró, a Terminátor és a Robotzsaru is egészen biztosan ezt a „pisztolyt” választaná, és azonnal kapnának egy jókora bónuszt megfélemlítésre. Azért teszem idézőjelbe a pisztolyt, mert ez inkább egy kézi ágyú, ami elképesztően jól néz ki.

Gyorsan tudjuk le az objektív részeket:


- Rival minőség
- Pisztoly méret
- 15 lövedék 5 belső tárban
- Rival sínek
- Ravasz zár
- Felhúzás kijelző
- Rival szintű teljesítmény
- Pisztolyhoz képest nehéz

A Roundhouse-t hívhatnánk revolvernek, de a szó szoros értelmében nem az, hisz nincs benne forgó tár, mint a Samuel Colt által, az 1830-as években feltalált revolverekben. A Roundhouse-ban a tárak nem forognak, viszont kapunk egy az Artemis-ből és a Hades-ból már ismert, forgó lövedék továbbító mechanikát, amely a csőhöz juttatja a belső tárak lövedékeit. Ugyanis 5 belső tárat kapunk, mindegyikbe 3 darab lövedék tölthető. A fekete csúszkát előre tolva válnak láthatóvá a belső tárak, a csúszka másik funkciója, hogy a lövedékeket a forgó részbe továbbító rugókat is kioldja. Ennek a mechanikának a nagy előnye a sima belső tárasokkal szemben, hogy bármikor után tudjuk tölteni, és közben tüzelni is. Külön jóság, hogy a „revolver” rész átlátszó, így látjuk, hogy mikor fogy el a muníció.


A markolata nagyon kényelmes, mondanám, hogy a legjobbak között van, de úgy tűnik, hogy ez már általánossá válik a Rival szériánál, úgyhogy lassan azt mondhatom, hogy a szokásos. A kézvédő rész dizájnra nagyon illik a kilövőhöz, és segít a pisztolyt megtámasztani célzásnál. Itt el is jutottunk az egyetlen általam lehetségesnek tartott negatívumhoz, a súlyához. A Roundhouse egy masszív, robusztus darab, és a súlya is ennek megfelelő, abszolút el tudom képzelni, hogy egy hosszabb meccs során valakinek fárasztó egy kézzel megtartani. Egy pár centivel hosszabb csak egy Kronos-nál, viszont kétszer olyan széles, és a súlya is kb. kétszer akkora.


Használata megegyezik a szános kilövőkkel, a szán hátrahúzásával élesítjük a rugót, és az előretolásával töltjük csőre. A felhúzás egy minimálissal több erőt igényel, mint a Kronos-nál, mert a forgó részt is ezzel mozgatjuk. 300 lövés során egyszer sem akadt el benne lövedék, de ha mégis megtörténne, akkor a kilövő tetején található narancssárga gomb segítségével előre csúsztathatjuk a Roundhouse csövét és elháríthatjuk a problémát. A teszt példányunk teljesítménye kiváló volt, és meglepően pontosan lőtt.


A Hasbro a Rival szériával úgy tűnik nagyon odateszi magát, (bár a Charger-t még nem sikerült tesztelnünk), minden új darabja kiváló, és egyelőre a versenytársak nem tudtak letenni az asztalra egy komoly kihívót, pedig nagyon szívesen látnánk több X-SHOT ball-blastert.

Keresés