Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

NERF RIVAL JUPITER XIX-1000 Edge series

Kavics
2020. 02. 08. 22:58:36

 

]2019-ben indította útjára a Rival az Edge sorozatot, melynek minden darabja lövészet, egész pontosan céllövészet témájú. Ennek a sorozatnak a mesterlövész puskája a Jupiter. Hogy ne áruljak zsákbamacskát, az egyetlen kifogásom ezzel a kilövővel szemben a színe, de ez ízlés kérdése, minden más tekintetben felülmúlta azt, amit a képek alapján vártam tőle.

 

- vékony, kecses, mesterlövész puska dizájn
- a klasszikusan jó minőségű Nerf pisztolyokhoz képest is prémium anyaghasználat
- az általam kipróbált Rival-ok között a legjobb ergonómia
- méretéhez képest könnyű
- felhúzás kijelző
- biztosító kar (ravasz zár)
- belső táras kialakítás 10 lövedéknek
- mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre
- a Rival széria felső szintjét hozó torkolati sebesség
- Bipod
- Használható céltábla

Dizájnra bármely lövész versenyen vagy biathlonon elmenne, igazi tolózáras kialakítású, 10-es belső tárral, közepesen hosszú és meglepően vékony alakkal. A súlya is töredéke annak, amit első ránézésre gondolnánk, főleg egy Hypnos-szal összehasonlítva. Ergonómiailag nagyon rendben van. A markolat kényelmes gyereknek és felnőttnek egyaránt, a válltámasz gumírozott hatású, így célzásnál az arcunk nem egy kemény műanyagon landol. Maga a puska képek alapján hosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában, mert igencsak karcsú a kialakítása (az Alphahawk-nál 2-3 cm-rel rövidebb). Az cső alsó részén kapott egy sínt is, ide tudjuk csatlakoztatni a kétlábú állványt, leánykori nevén a bipodot. A bipodon kívül a válltámaszban is találunk egy állítható magasságú lábat, így ha mesterlövész hajlamainkat szeretnénk kiélni, a Jupiter kellemesen letámasztható bárhol. Balkezesek számára lehet rossz hír, hogy a tolózár fixen a jobb oldalon van, és ezen nem tudunk változtatni, mint például a Helios esetében. A felhúzás is kényelmes, nem túl hosszú, (mint pl a Centurionnál) és nem is túl rövid, természetesnek hat. A vállunknak támasztva a felhúzáshoz nem szükséges túl nagy erő. A betárazás a Kronoshoz hasonlóan történik, a tár betöltő nyílása a puska elején, felül található és a tolózár hátra húzásával nyitjuk ki. Kicsivel mélyebb a nyílás, mint a Kronosnál, viszont elhagyták a plusz ajtócskát a tetejéről (amit a Kronos tulajok közül sokan egyébként is eltávolítottak), így azzal nem kell vesződjünk. A belső tár hosszában átlátszó burkolatot kapott, így látjuk, hogy hány laszti van még a tárban. A Torkolati sebessége 30 méter per másodperc környékén van, ami a Rival sorozat felsőbb csapatába tartozik. A Jupiterhez csomagolnak nekünk egy céltáblát is, ami találatkor csilingelő hanggal jelzi, hogy ügyesek voltunk. Szerencsére ezt kreativitással és nem elemekkel oldotta meg a Hasbro, xilofonszerűen egy kis fém lapot üt meg a céltábla találatkor, ami meglepően jóleső érzéssel tölti el az embert.

Megéri az árát?
Erre nehéz válaszolni, mert Magyarországon jelenleg nem kapható (ezen, ha minden jól megy, igyekszünk majd változtatni), úgyhogy most ez a rész csak a szubjektív véleményem. Ha nem izgat, hogy másfél, két másodpercenként csak egy lövést tudsz leadni, akkor a Jupiter minden más szempontból a Rival széria egyik legjobban sikerült darabja. Könnyű, kecses, ergonómia 10/10, nem nehéz felhúzni, sok apró egyedi részlet, melyek a tervezési oldalról odafigyelésről árulkodnak, a céltábla a megszokotthoz képest jóval igényesebb és kapunk még egy bipodot is hozzá. Ha valaki gyűjti a lövedékeket, akkor ehhez a szériához 10 darab egyedi színű Rival labda jár.

Keresés