Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nerf Rival Hypnos XIX-1200 bemutató

Kavics
2019. 12. 31. 15:18:32

Az Orbit után itt egy újabb, a kedvem szerint kialakított pump-action shotgun, az Atlas utódja, a Nerf Rival Hypnos XIX-1200. Egy igazi taktikai puska, behajtható puskatussal, 12-es cserélhető tárral, oldalán tártartóval és a Nerf-től szokatlanul egy extra tárral, és az annak megtöltéséhez szükséges lövedékkel.

Ami jellemzi:

  • letisztult Rival design
  • pump-action működési elv
  • szokásos prémium anyaghasználat
  • kényelmes markolat
  • jól látható cserélhető tár 12 darab lövedéknek
  • biztosító kar (ravasz zár)
  • emberes súly
  • a teljesítményéhez képest könnyű felhúzni
  • mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre

 

A szőrős szívűek most mondhatnák, hogy hát ez nem shotgun, ahogy az Orbit sem az,(bár mint írtam, a tesztjében, a szerencsés kialakításnak köszönhetően, könnyen kilőhetünk vele egynél több lövedéket is egyszerre) hisz a shotgun-ok általában sörétes puskák, így közelharci fegyverek, melyek területet fednek le egy lövéssel és nem az egy darab precíziós lövés a lényegük… és igazuk is van, de most élek azzal, hogy ettől eltekintek és a kialakítása miatt továbbra is így fogom nevezni.

A dobozban a Hypnos-on kívül, két tárat, és a megtöltésükhöz szükséges 24 darab lövedéket találunk. Ezen felül a második tár puskán való rögzítéséhez kapunk két rögzítőt, amelyekkel a Hypnos jobb oldalán található taktikai sínhez rögzíthetjük a pót tárat. Nagyobb behatásoknak nem tettem ki, de normál körülmények között a helyén is marad. A Hypnos kék és piros színben létezik, de szívesen megnéznék egy Phantom Corps kivitelt. Nagyon formás és robusztus, nagyon jó alapanyag egyéni festés készítéséhez. A körülbelül 70 cm hosszú és 2 kg súlyú Hypnos-szal kisebb termetű gyerekek és hölgyek könnyen küszködhetnek a mérete miatt, ezért vásárlás előtt ezt jó észben tartani. Cserébe viszont, ha elfér a kezünkben, akkor az egyik legkényelmesebben használható rugós kilövő. A tusatalp jó kialakítású, szépen beül a vállunkhoz, és jól ellen lehet tartani vele felhúzáskor.

A tár könnyen cserélhető a bal oldalon található tárkioldó karral, aminek megnyomásakor finoman ki is löki a tárat hátra fele. Ha nem sajnáljuk a tárat, vagy olyan a talaj, hogy nem számít, akkor John Wick-et megszégyenítő tárcseréket lehet villantani. Kompatibilis a kisebb 7-es tárakkal is, mint pl a Helios-é, és a régebbi 12-es tárakkal is. Arra viszont figyeljünk, hogy a Hypnos tárának változtattak a kialakításán, és két részét összetartó műanyag klippek pont úgy helyezkednek el, hogy ha egy Helios-szal akarjuk használni, akkor biztosan beleszoruljon. Egy kis reszelgetéssel könnyen lehet ezen segíteni, és utána már zökkenőmentesen használható mindkét kilövőben.

A használata pofon egyszerű, klasszikus pump-action stílus. Tár be, felhúz, lő. Tizenkétszer megismétel, tár csere és lehet kezdeni elölről. A váll magasságból való célzást szokni kell, mert a cső jóval lejjebb van, mint az imitált célkereszt, ha csípőből tüzelünk ez nem érződik. Ereje a Rival széria felső határán van.  Kár, hogy itt nem olyan helyre tették a Reset gombot, mint az Orbitnál, akkor szinte tökéletes lenne.

Megéri az árát?

Nálam nagy kedvenc. Kényelmes, erős, pontos, cserélhető 12-es tár, ami a szemünk előtt van, így mindig látjuk, hogy hol tartunk a lövedékekkel, a tus behajtható, ami tárolásnál vagy bizonyos játékhelyszíneken jól tud jönni, ráadásul a pump-action shotgun stílust nagyon kedvelem. A szokásostól eltérően két tárat kapunk hozzá lövedékekkel. Súlya és mérete miatt viszont nem való mindenkinek. Ha a méret nem szempont, akkor mindenképpen ajánlom. Ha szempont, akkor érdemes ránézni az X-Shot Chaos Orbitra, könnyebb és kisebb is.

Keresés