Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nerf Rival Helios XVIII-700 teszt

Kavics
2019. 12. 10. 15:48:52

A Helios XVIII-700 a 2015-ben megjelent Apollo XV-700 utóda. A Nerf fejlesztő csapata számba vette az Apollo hibáit és mindegyiket kijavította kivétel nélkül. Ahogy a neve is mutatja 2018-as széria, 7 lövedékes kapacitással. A Kronos-szal ellentétben nem belső kialakítású, hanem cserélhető táras, így akár 3-4 tárat is vihetünk magunkkal előre megtöltve és harc közben villámgyorsan csak tárat cserélünk és folytatjuk az ellen irtását.

Ami jellemzi:

 • letisztult design – 3 féle színben (Kék, Piros, Phantom Corps)
 • a klasszikusan jó minőségű Nerf pisztolyokhoz képest is prémium anyaghasználat
 • kényelmes markolat
 • felhúzás kijelző
 • biztosító kar (ravasz zár)
 • Úgynevezett pseudo-primary kategória, azaz már elég jó ahhoz hogy elsődleges fegyverként használjuk csatában,
 • cserélhető táras kialakítás, 7 lövedékkel, extra tárak beszerezhetőek
 • mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre
 • a Rival széria szintjét hozó „tűzerő” és pontosság
 • a felhúzás nagyon kényelmes, a Rival szériában az egyik legkönnyebben felhúzható kilövő, így a hölgyek körében is népszerű,
 • jobb és balkezes használat

 

A dobozában a kilövőn kívül 7 darab lövedéket és egy tárat találunk, illetve szokás szerint a Phantom Corps verzió esetén egy kék és egy piros csapat jelölő szalagot.

Felhúzása a tolózáras kialakítású, a tolózár nyelét hátrahúzzuk teljesen, majd egyszerűen elengedjük, és a visszahúzó rugó automatikusan betölti nekünk a lövedéket a csőbe. A tus talpat a vállunknak támasztva még könnyebb felhúzni. Hogy mennyire könnyű is használni, azt az is mutatja, hogy tesztelés közben felelőtlenül elől hagytam a Helios-t és mire észbe kaptam a 4 éves kisfiam a kanapénak támasztva saját súlyával felhúzta a kilövőt és lövöldözött vele. Utána persze magyarázkodhattam a feleségemnek. Itt mindenképpen megjegyezném, hogy a Rival sorozat 14 év felettieknek készül, mindenképpen viseljetek védőszemüveget vagy maszkot a használatakor és ne legyetek olyan felelőtlenek, mint én, aki szerencsésen megúsztam a történetet minden baj nélkül.

Érdemes arra figyelni, hogy bár a visszahúzó rugó elvégzi helyettünk a csőre töltést, de ha ezt akadályozzuk azzal, hogy kezünkkel nem engedjük rendesen visszacsapódni, a lövedék elakadhat.

Miután a megtöltöttük a tárat, a Helios markolatában található nyíláson keresztül tudjuk a helyére illeszteni. A felhúzásnál a tárban található rugó a lövedékeket a helyükre tolja. Ha kiürült a tár a markolat alján található gomb kioldja a tárat és mehet is be a következő tár. Érdemes megfigyelni, hogy minden tár alján található egy gumi gyűrű, ami megvédi a tárat, ha John Wick stílusban a gravitációra bíznánk a kivételét.  Egyéni preferencia hogy ki mit kedvel, van aki szeret több tárat előkészíteni és játék közben csak tárat cserélni, és van aki inkább azt szereti, hogy nem kell még egy alkatrészt magával vinnie és vigyázni nehogy elvesszen, a Helios azoknak kedvez, akik csata közben nem akarnak a tárazással bajlódni. Sajnos csak egy tárat kapunk hozzá, így kénytelenek leszünk extra tárakat beszerezni. Ha esetleg van otthon egy Hypnos XIX-1200-asunk 12-es tárral, akkor figyeljünk oda, mert sajnos a két tár nem teljesen kompatibilis. A Hypnos tárjának két oldalán lévő műanyag klippeket (ezek tartják össze a tár két oldalát) egy reszelővel kicsit legömbölyítve viszont elháríthatjuk ezt az akadályt.

A Helios jobb és balkezesek számára is tökéletesen használható, a tolózár nyele mögötti rész hátrahúzásával szuper könnyedén váltogathatjuk, hogy melyik oldalra tegyük a felhúzó kart. Ez egyébként tárolásnál is nagyon hasznos funkció.

Mint korábban is elmondtuk, a Rival széria 14 év felettieknek készül, így a Helios is, ezt vegyük figyelembe a vásárlásnál, mert a felhúzásuk is, az erősebb rúgó miatt, nagyobb erőt igényel, viszont a szérián belül a Helios kínálja a legkönnyebb és legkomfortosabb használatot, ami kifejezetten népszerűvé teszi a lányok között is.

Ha még nem találkoztunk a Rival szériával, a Nerf pisztolyokhoz képest nem dartot, hanem golyót használ lövedékként, amit messzebbre, gyorsabban és pontosabban juttat célba, mint társai. Mondhatjuk, hogy ő a nagytestvér, ami már felnőtteknek is élvezettel teli lövöldözés élményt kínál.

Megéri az árát?

A Helios nagyon sokat tanult az Apollo hibáiból és azokat mind ki is küszöbölte. Könnyű használni, a cserélhető tár nagy előnyt jelenthet, mind kapacitás, mind gyorsaság területén.  Mielőtt megvennénk érdemes egyet a kezünkbe fogni, mert a tár betöltő nyílás miatt a markolata szélesebb, mint a Kronos-é, így ha nagyon kicsi a kezünk nem biztos, hogy kényelmes lesz. Nekem a személyes kedvenceim közé tartozik.

Keresés