Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mi is a Nerf Rival?

Kavics
2020. 01. 10. 19:45:32

A Nerf márkát a Parker Brothers alapította 1969-ben (igen-igen, 50 éve) Reyn Guyer feltaláló ötletéből és megcsinálták a világ első hivatalos beltéri habszivacs (poliuretán) foci labdáját. Maga a név az off-roadban a bukócsövekre tekert habszivacs burkolatok szleng nevéből származik. Később a Hasbro felvásárolta a Parker Brothers-t és vele együtt a Nerf-öt is. Az elmúlt 50 évben a Nerf lett a foam dart blasterek (a magyarul elég szerencsétlenül hangzó habszivacs lövedék kilövők) éllovasa. Eleinte mindenféle fajta lövedéket gyártottak, amit aztán racionalizáltak a dart-okra, így már jó kis csatákat lehetett vívni és nem kellett bajlódni a sokféle lövedékkel, csak felkaptad a földről, amit rád lőttek és már küldhetted is vissza a feladónak. Azóta már több márka is belépett a foam dart blasterek piacára, de a Nerf maradt a legismertebb.

2015-ben indította útjára a Hasbro a Nerf Rival szériát, megcélozva a középiskolás és egyetemista fiatalokat és a felnőtteket. Ezek a kilövők úgy lettek tervezve, hogy (gyári formájukban) nagyobb sebességgel és precizitással bírjanak, mint a klasszikus dart blasterek, viszont még elég „gyengék” legyenek ahhoz, hogy játékos formában otthoni környezetben lehessen velük lövöldözni. Kis sárga poliuretán lasztikat lövöldözhetünk velük, ami persze marketing szempontból a hangzatos „high impact rounds” (nagy becsapódású lövedék) nevet kapta, de valójában pont egy alacsony ütőerejű lövedék. Ezeknek a lövedékeknek a becsapódási ereje, sehol sincs egy airsoft, vagy főleg egy paintball lövedékhez képest, viszont már megadja a „nem akarom, hogy eltaláljanak” érzést, ezáltal izgalmat és egy kis adrenalint adva a játéknak. A lövedékek úgy 15 méter után, már elég lassúak ahhoz, hogy Neo-nak érezhessük magunkat és megpróbáljunk kitérni előlük. A lasztik előnye a klasszikus dartokkal szemben, hogy megőrzik az alakjukat, még ha rájuk is lépünk. Mivel labdák, így mandínerből is leadhatunk lövéseket, vagy trükközhetünk kedvünk szerint.

Rival vs klasszikus Nerf.

A Rival széria nem lő lényegesen messzebbre, mint a dartos társai, viszont gyorsabban és precízebben teszi meg a lőtávot. A szél valamivel kevésbé hat rá. A sima nörföknél megszoktuk, hogy mint egy íjász, ívben célzünk, röppályában gondolkodunk, a Rival-lal már közvetlenül lehet a célpontra lőni. A kilövők masszívabbak, komolyabb a dizájnjuk.

Jó, de biztos drágább gondolhatjátok, de ez sem teljesen igaz. Magasabb árfekvésből indulnak, mint klasszikus társaik, de ugyanezt a teljesítményt ennyi pénzért nem tudjuk kihozni a klasszikus dart-os kilövők modolásával, és vegyük számításba, hogy a Rival széria, erre a teljesítményre lett tervezve, így tovább is bírja a gyűrődést, mint egy modolt társa.

Keresés