Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kyosho Mini-Z RWD vagy AWD?

MR-03 - RWD, hátsó kerekes alvázak

Általában 98 mm tengelytáv, 2-3 mm hasmagasság, 62-65 mm nyomtáv. Első futomű kanyarodás közben minimálisat változtat a kerék dőlésszögén, ezért precíz irányítás és nagy kanyarsebesség jellemzi. A hátsó csillapítást a középen található rugó végzi felül, és egy T lap alul, és a T lap keménysége határozza meg a hátsó súlypont áthelyezést is. A T lap csavarozásával változtatható a tengelytáv.
Hátul egy nyitott difi van benne, elöl értelemszerűen nincs.
A gumik amivel érkezik, gyakorlatilag azonnal cserélős, szokták csiszoló papírral érdesíteni, de alapvetően nem alkalmas arra, hogy lekezelje az autó sebességét kanyarban.

Mire alkalmas?: Alapvetően tapadós felületre szánt (szőnyeg, RCP) versenyautók, leginkább azoknak való, akik az on-road versenyzést kedvelik.

Mire nem: driftelésre, illetve csúszósabb felületen autózásra, mint pl. járólap, parketta (mivel valaki mindig megpróbálja ezért írom, hogy még giroszkóppal sem. Saját tapasztalat)

MA-020 - AWD, összkerék hajtású alvázak

Általában 94 mm-es tengelytáv, de 98-asok is vannak (pl. Challenger, Civic Type R), hasmagasság ugyanaz mint az MR-03, nyomtáv elöl: keskeny karosszériák 59,5 mm körül, a széles karosszériák 64,5 mm,  nyomtáv hátul: felni függő, de 59-62 mm. Mindenhol független felfüggesztés, rugókkal lehet a csillapítást állítani. Elöl hátul nyitott difi, hajtórúddal.
Drift "gumival" érkezik. Saját tapasztalat, hogy drifthez a giroszkóp igencsak jól jön.

Mire alkalmas: Drift, powerslide, rally stílusú verseny, bármilyen típusú felületen. Sokoldalúbb a felhasználhatósága ebből a szempontból, mint a hátsókerekeseknek, viszont versenypályán a súlytöbblet és a kanyarsebessége hátrányt jelent. (Szőnyegen és RCP-n, érdemes legalább az első gumikat felragasztani, mert kanyarban lecsavarja magáról)

Mire nem alkalmas: Versenypályán hátsókerekesek elleni versenyzésre.

Keresés