Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ADVENTURE FORCE/DART ZONE LIBERATOR XL-10 TACTICAL teszt

A pump-action shotgun-ok a kedvenceim, és ma egy újra egy ilyet tesztelünk szerencsémre! A Liberator, egy pump-action shotgun, belső 10-es tárral, 80 fps körüli torkolati sebességgel. Egy olyan komoly mezőnyben kell helytállnia, mint a Takedown, a Hypnos, az Orbit, vagy az idén érkező Saturn. A Dart Zone-nak ez az első belső táras kialakítású shotgun-ja, nézzük hogy mi jellemzi:
  • a szokásosnál valósághűbb design
  • az igazi shotgun-okra jellemzően alulról tölthető
  • pump-action működési elv
  • kényelmes markolat
  • 10-es belső tár
  • 80 fps
  • könnyű súly
  • nagyon könnyű felhúzni
  • mechanikus (rugós) működés, nincs szükség elemre

A Liberatort legnagyobb design húzása, hogy alulról lehet megtölteni, mint az igazi shotgun-okat. A pump-grip-et hátrahúzva találunk egy kis csúszkát, amely kinyitásával hozzáférünk a töltő nyíláshoz. A 10 darab lövedék tárolására alkalmas a belső tár, közvetlenül a cső és a dugattyú alatt található. A fehér műanyag fül, amin keresztül megtöltjük, juttatja később a lövedékeket a csőbe. A töltés után zárjuk vissza a csúszkát, a pump grip-et a Takedown-hoz hasonlóan toljuk előre, ezzel csőre töltöttük a Liberatort. Ha a kék csúszkát nem toljuk vissza kézzel a helyére, a pump grip megteszi helyettünk, de ilyenkor a legelső lövésnél nem jut laszti a csőbe. Az egyetlen hibája talán a Liberatornak, hogy ez a töltési mechanizmus áldozatokkal jár, méghozzá azzal, hogy a lövedéket menetközben utánatölteni macerás lehet, ha nem üres a tár.

A Liberator egy egyedi biztonsági funkcióval rendelkezik. A Rivaloknál már megszokhattuk, hogy az elsütő billentyű zárja egy kapcsoló valahol a kilövőn, ki-be állással, a Liberatornál ezzel szemben kapunk egy plusz billentyűt a markolaton, és a kilövőt csak akkor tudjuk elsütni, ha azt is benyomva tartjuk. Játék közben ez az egyedi megoldás nagyon könnyen megszokható volt, hisz amúgy is a markolatot fogjuk használat közben.

Vélemény: A Liberator egy kompakt shotgun, leginkább a Takedown-hoz hasonlítható, feelinges töltési mechanikával és 2 lövedékkel nagyobb belső tárral. Az anyaghasználatban és teljesítményben a Rival alatt marad picivel, de a használati élményt ez nem rontja. A kisebb teljesítmény előnyt jelenthet azoknak, akik fiatalabb gyerekekkel, vagy csak házon belül játszanak. Aki viszont nagyobb teljesítményt szeretne, annak jó hír, hogy a DZ-hez méltóan könnyen cserélhető a rugó benne.

Keresés